in

Despre testarea de covid în România – Știrile zilei – 25 noiembrie 2020

Tehnologia mRNA (messenger RNA), folosită pentru a dezvolta noile vaccinuri anti-Covid, ar putea schimba vaccinurile pentru totdeauna

Despre testarea de covid în România
Imagine de lukasmilan de la Pixabay

Despre testarea de covid în România

  • Despre testarea de covid în România. Analiză pe date, ce este în regulă, ce este în neregulă, teste naționale, teste la cerere. Iar aici o analiză INSP pe ultima săptămână. (sursa: moise.ro)
  • Tehnologia mRNA (messenger RNA), folosită pentru a dezvolta noile vaccinuri anti-Covid, ar putea schimba vaccinurile pentru totdeauna. Vaccinurile dezvoltate de Pfizer/BioNTech și Moderna folosesc messenger RNA, o moleculă sintetică care le spune celulelor cum să construiască proteine. Astfel, pot fi păcălite celulele astfel încât să producă proteinele care se găsesc de obicei în SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19 și stimula sistemul imunitar – fără a îmbolnăvi pacienții. (sursa: cnet.com)
  • Un top realizat de undelucram.ro ce prezintă satisfacția angajaților în funcție de opiniile lor. La nivel național (indiferent de domeniul de activitate) Microsoft România ocupă primul loc. În domeniul bancar/instituții financiare Libra Internet Bank se află pe prima poziție, iar în domeniul retail Kaufland (alimentar) și Decathlon (non-alimentar). (sursa: start-up.ro)
  • Cei care fac exerciții fizice regulate dovedesc un risc de spitalizare cu 34% mai mic în bătălia cu noul coronavirus. (sursa: g4media.ro)
  • Benchmark-urile pentru noul chipset SoC Apple M1 dovedesc că noul procesor este mult mai bun față de cele de la Intel. (sursa: nwradu.ro)
  • Comportamentul românilor pe internet. Aproape 70% din millenials ascultă muzică, 55% se informează din publicații online, o treime participă la cursuri online, 7 din 10 lasă o recenzie la un produs cumpărat online. (sursa: calinbiris.ro)
  • Există pe net multe site-uri care vând jucării Lego contrafăcute. Un articol despre cum pot fi depistate aceste site-uri cu produse fake. Indicii: verificați cu atenție site-ul de eventuale greșeli de ortografie, adrese sau numere de telefon fictive, prețuri prea mici sau prea bune ca să fie adevărate, plata cu cardul ajută și oferă o protecție suplimentară, căutați recenzii ale clienților pe diferite surse. (sursa: brickset.com)
  • Infografic. O istorie de jumătate de secol a industriei jocurilor video de la Pong (1972) până la Cloud/VR. Piața jocurilor video este împărțită între Mobile (85 mld USD), PC (40 mld USD), Console (33 mld USD) și jocuri Arcade. (sursa: visualcapitalist.com)
  • Jocul Doom poate fi jucat pe mini consola Nintendo Game & Watch recent lansată. (sursa: theverge.com)
  • O copie sigilată a jocului Super Mario Bros. 3 pentru Nintendo Entertainment System a fost vândută cu 156.000 de USD la o licitație. (sursa: engadget.com)
Heritage Auctions / Engadget

Vrei să afli care au fost știrile de ieri?

Ai găsit utilă această postare?

Adăugat de The Pagemaster

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
Apocalipsa are mai multă viață

Apocalipsa are mai multă viață – Știrile zilei – 24 noiembrie 2020

Vaccin înainte de călătorie

Vaccin înainte de călătorie – Știrile zilei – 26 noiembrie 2020