in

Dexametazona poate salva vieți – Știrile zilei – 17 iunie 2020

Dexametazona reduce semnificativ incidența decesului pentru pacienții care dezvoltă o stare mai gravă a bolii

Dexametazona poate salva vieți
Photo by Anastasiia Ostapovych on Unsplash

Dexametazona poate salva vieți

 • Dexametazona poate salva vieți. Primul medicament care și-a dovedit eficiența împotriva coronavirus este un corticosteroid ieftin, disponibil în toată lumea și cunoscut de 60 de ani. Testele Oxford arată că Dexametazona reduce semnificativ incidența decesului pentru pacienții care dezvoltă o stare mai gravă a bolii. (sursa: biziday.ro)
 • Temeri legate de valul doi al pandemiei. În ultima săptămână, au reapărut focare în America de Nord, China, Coreea și Orientul Mijlociu. Creștere a numărului de cazuri în Europa de Est (Moldova, Bulgaria, România). America de Sud și Africa sunt acum în vârful primului val. (sursa: biziday.ro)
 • Jocul pentru stabilirea datei alegerilor. De 30 de ani încoace, în țara noastră data alegerilor a fost mereu stabilită de Guvern, pe baza Constituției și a legilor în vigoare. Acest lucru se schimbă lunile astea fără vreo dezbatere care să implice opinia publică. (sursa: petreanu.ro)
 • Cazul fetei din Mehedinți și violul în România. Violul e văzut în continuare ca o infracțiune de mâna a doua, atât de societate, cât și de autorități. (sursa: vice.com/ro)
 • Bani pentru presă. Grupul Intact, cei mai mulți bani de la Guvern: peste 3,2 milioane de euro. Grupul ProSport, Cancan și Gândul, primul la online. Lista parțială a contractelor. Cine și cât ia? (sursa: paginademedia.ro)
 • Îmi scade tot mai mult interesul pentru Android 11. Iar mai jos un top 5 cu cele mai evidente îmbunătățiri. (sursa: nwradu.ro)
 • Money for Excel, o nouă funcționalitate introdusă în Microsoft 365 ajută la gestionarea tranzacțiilor bancare. Permite importul și analizarea acestora. (sursa: theverge.com)
 • Zoom valorează acum mai mult decât General Electric sau AMD. (sursa: thenextweb.com)
 • O istorie a ultimilor 25 de ani despre accesul la melodii și cum ne bucurăm de muzică. De la CD-uri la Spotify. (sursa: cnet.com)
 • Revolut introduce comisioane pentru utilizatorii cu conturi gratuite. Sunt afectați și clienții din România. (sursa: spotmedia.ro)
 • Mai multe detalii și prețuri despre noile seturi cu Super Mario lansate de Lego. Și un hands on mai jos. (sursa: polygon.com)

Vrei să afli care au fost știrile de ieri?

Ai găsit utilă această postare?

Adăugat de The Pagemaster

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Criza lasă urme adânci

Criza lasă urme adânci – Știrile zilei – 16 iunie 2020

Impozitarea pensiilor speciale

Impozitarea pensiilor speciale – Știrile zilei – 18 iunie 2020