in

Educația trebuie să continue – Știrile zilei – 6 noiembrie 2020

Trebuie să menţinem şcolile deschise până la capăt, pentru că nu ne permitem o generaţie pierdută din cauza Covid-19

Educația trebuie să continue
Imagine de free stock photos from www.picjumbo.com de la Pixabay

Educația trebuie să continue

  • Educația trebuie să continue. OMS îndeamnă ca închiderea școlilor să fie ultima soluție aleasă pentru a stopa rata infecțiilor cu noul coronavirus. „Trebuie să menţinem şcolile deschise până la capăt, pentru că nu ne permitem o generaţie pierdută din cauza Covid-19″. (sursa: g4media.ro)
  • În Danemarca a apărut o mutație de Sars-Cov-2 de la nurci. Inițial nurcile au fost infectate de oameni, virusul a suferit o mutație, iar ulterior virusul a sărit înapoi la oameni. Problema este destul de serioasă deoarece virusul mutant ar putea reduce masiv eficiența vaccinurilor dezvoltate până în prezent. (sursa: petreanu.ro)
  • 1000 de magazine au fost înrolate în aplicația Foodpanda anul acesta. (sursa: retail.ro)
  • Revolut a înlocuit conturile curente locale cu conturi Libra Internet Bank. Se pare că românii au strâns undeva pe la 40 milioane de lei din mărunțișul adunat în pușculițele deschise în Revolut App (vaults). Câteva lucruri despre acest lucru a povestit Radu aici. (surse: nocash.ro)
  • 20 de experimente de top ce s-au întâmplat pe Stația Spațială Internațională în cei 20 de ani de când este locuită. (sursa: scitechdaily.com)
  • Undeva prin vară a fost un mare hype prin care mai multe firme mari anunțau că își retrag reclamele de pe Facebook. Însă veniturile lor au crescut cu 22% în al treilea trimestru comparativ cu anul trecut. So, toata povestea a fost apă de ploaie. (sursa: mariussescu.ro)
  • Mai multe cursuri de la Cisco sunt gratuite și pot fi urmărite online. Introducere în securitate cibernetică, Cybersecurity Essentials, Get Connected, Internet of Things, Entrepreneurship. Ar fi momentul să învățăm ceva nou și util. (sursa: nwradu.ro)
  • Infografic. Orașele localizate în cele mai înalte puncte de pe Pământ. Orașul La Paz din Bolivia este situat la 3.869 de metri deasupra nivelului mării. (sursa: visualcapitalist.com)
  • Ai un telefon mai vechi care stă degeaba? O listă cu 8 idei de a te folosi de el în continuare. Alte idei în articolul de aici. (sursa: theverge.com)
  • La evenimentul One More Thing de săptămâna viitoare, Apple va trebui să arate că fratele mai mare al procesoarelor Arm folosite pentru iPhone și iPad sunt suficient de puternice pentru Mac-uri. (sursa: cnet.com)
Apple / The Verge

Vrei să afli care au fost știrile de ieri?

Ai găsit utilă această postare?

Adăugat de The Pagemaster

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
Vitamina D ajută

Vitamina D ajută – Știrile zilei – 5 noiembrie 2020

Închiderea piețelor

Închiderea piețelor – Știrile zilei – 9 noiembrie 2020