in

Sistemul public de pensii – Știrile zilei – 13 septembrie 2020

Iar aproape jumătate din români preferă să plătească cu telefonul mobil sau cu smartwatch-ul

Sistemul public de pensii
Photo by Bruno Martins on Unsplash

Sistemul public de pensii

  • Cum funcționează sistemul public de pensii (Pilonul I) și în ce situație ne aflăm. (sursa: republica.ro)
  • Conform ING, aproape jumătate (40%) din români preferă să plătească cu telefonul mobil sau cu smartwatch-ul. Iar pentru a achita produse sau servicii scumpe 70% preferă să plătească cu cardul din motive de siguranță. (sursa: nocash.ro)
  • O poveste despre atacurile din 11 septembrie și vizita la muzeul 9/11 din New York construit în subteran. (sursa: nwradu.ro)
  • Au început să apară recenziile la Microsoft Surface Duo. Nu prea sunt bune. Printre lucrurile pozitive se numără faptul că poți rula două aplicații în același timp, design-ul subțire și frumos și o baterie care ține destul de mult. Cons: Cameră proastă, software plin de erori și prețul mare. (sursa: theverge.com)
  • Printre cele mai importante lucruri anunțate la evenimentul online Ubisoft Forward ar fi: un remake la Prince of Persia: The Sands of Time, Scott Pilgrim vs The World și Immortals Fenyx Rising. (sursa: theverge.com)
  • O poveste în care un fotograf de la Vice UK a aflat cu o săptămâna înainte de carantină că tatăl ei are cancer intestinal, în stadiul 3 curabil. Însă din cauza amânărilor și a fricii cauzate de coronavirus boala a devenit incurabilă pe parcurs. (sursa: vice.com/ro)
  • În China a intrat în teste un vaccin anti-Covid care se administrează sub forma unui spray nazal. Vaccinul care a fost dezvoltat de două universități este al 10-lea vaccin care intră în teste în China. (sursa: biziday.ro)
  • Un luptător campion iranian (Navid Afkari) a fost executat în închisoare la doar 10 zile de la condamnarea sa la moarte de către curtea supremă din Iran. Acesta a fost acuzat că ar fi ucis un funcţionar în timpul manifestaţiilor din 2018. (sursa: g4media.ro)
  • Apple va permite funcționarea aplicațiilor de games streaming Google Stadia și Microsotft xCloud în sistemul de operare iOS. (sursa: polygon.com)
  • Sony a anunțat un eveniment PlayStation 5 pe 16 septembrie. (sursa: engadget.com)

Vrei să afli care au fost știrile de ieri?

Ai găsit utilă această postare?

Adăugat de The Pagemaster

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Age of Disorder

Age of Disorder – Știrile zilei – 11 septembrie 2020

Azi începe școala

Azi începe școala – Știrile zilei – 14 septembrie 2020